Zo Niet Saar

Zo Niet Saar - Stichting PUUR Zien

Eind 2012 kwam Saar met haar gezin in de studio voor een fotosessie. Ze kon al niet meer lang lopen en wilde liever zitten dan staan. In 2013 sloeg het noodlot toe raakte ze aan bed en rolstoel gekluisterd. Diagnose: EDS (Ehlers Danlos Syndroom) en Neuro Borreliose Lyme, fase 3.

Omdat Saar nooit opgeeft en als chronisch zieke anderen inspireert met haar kracht en moed, mede ingegeven door haar moederinstinct, steunt St. Puur Zien haar. Saar poseerde in 2007 voor het eerst bij Melanie voor PUUR. Trotse tienermoeders.

Zo Niet Saar - Stichting PUUR Zien

Zo Niet Saar: zo voelt ze zich, “ik ben zó niet mezelf”. Tot eindelijk de diagnose Lyme komt, na een test in Duitsland. In 2013 maakt Melanie een aantal reportages van haar strijd tegen Lyme. Heftige, maar ook gelukkige momenten worden vastgelegd.

De pijn na het toedienen van de levensreddende antibiotica wanneer deze de bacterie in haar hersenvlies bereikt, “M'n hoofd lijkt wel uit elkaar te spatten”. Wanneer Saar in de Duitse kliniek midden in de nacht naar het plafond ligt te staren, adviseert Melanie haar dat lelijke plafond maar eens te gaan fotograferen.

‘Ik weet nog goed dat ik mezelf voor het eerst fotografeerde met een nekkraag om.’

Door zichzelf, haar bed en de kamer te fotograferen wordt Saar geconfronteerd met haar chronisch ziek zijn en de wetenschap dat ze nooit meer beter zal worden, nooit meer zal kunnen lopen.

De foto's plaatst ze op de Zo Niet Saar Facebook pagina, waar Saar haar liefde en geluk deelt naast de ellendige momenten en eeuwige strijd als chronisch zieke.

Zo Niet Saar - Stichting PUUR Zien

Met gelukzalige glimlach drijvend op het water tijdens een vakantie in een zorgbungalow.

Haar man heeft haar verlaten en haar prachtige kinderen zijn het die haar de kracht geven te willen blijven leven. Haar lichaam is taai, maar stuk. Gevoed door meerdere sondes (Jejunostomie & PEG) blijft ze in leven, maar wat voor leven. Lopen kan ze al jaren niet meer en nu blijkt dat haar dochter ook EDS heeft... hoeveel kan een mens dragen?

Help ons Saar helpen

Stichting Puur Zien helpt door fotografie in te zetten als therapie. Saar leerde haar ziek zijn accepteren door zichzelf te zien op foto's. Steun haar via NL21INGB0006544911 van St. Puur Zien. Doneren kan ook via Paypal t.a.v. Saar.

Meer over Saar:

- Fotografie = Therapie

- Puur Zien in Duitse kliniek

- update door Saar na het winnen van Parijs expositie plek

- Trash The Bride, nogmaals met je trouwjurk op de foto gaan geeft kracht

- Wie is Saar

- Saar op vakantie

- Saar over Mel

Top