Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Trash The Dress

Op 9 september 2009 (09.09.09) trekken meer dan 150 vrouwen nogmaals hun trouwjurk aan en rennen er mee de zee in op het Scheveningen strand. Melanie en Hans organiseren de grootste Running of the Brides ooit, wat een feest!

Artstudio23 maakt al jaren trouwreportages. Het Trash The Dress evenement was een reactie op de vaak gestelde vraag om op typische data als 05-05-05 te willen trouwen en trouwfotograaf Melanie of Hans zich dan wel 10x hadden kunnen laten inhuren.

Niet slechts één bruid zien op een speciale datum, maar zoveel mogelijk!

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Het begon in 2007 met een try out in Breda, 8 bruiden gingen de fontein in op 08.08.08. In 2009 kon Melanie haar ogen niet geloven toen de ene na de andere bruid de trap af bij de strandtent in Scheveningen.

‘Ik ben chronisch ziek maar heb die dag nergens last van gehad.’

Het is een mooi proces wanneer een vrouw haar trouwjurk nogmaals aantrekt. Er vindt een verandering plaats van binnen, even is ze weer de bruid, de prinses op haar trouwdag. Het plezier spat dan ook van de foto's, wat een dosis positieve energie.

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Om nooit te vergeten: De gescheiden dame die haar trouwring in de zee wilde werpen, de dame die nu ze wist voor altijd kinderloos te blijven de zee in wilde lopen om er gelouterd weer uit te komen, klaar voor de rest van haar leven.

Een 'feel good' evenement als dit toont de kracht van therapeutische fotografie. Ook besprak Melanie met veel bruiden hun trouwfoto's en verwerkte deze in het bijbehorende boek. PhotoTherapy met je trouwjurk, en vooral heel veel lol.

Er volgde nog een Trash The Dress event in 2010, 2011, en 2012. Ook werd Melanie uitgenodigd voor Running of the Bride events in Canada en Australië.

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Download De kracht van de besmeurde bruidsjurk - BN De Stem

St. Puur Zien helpt chronisch zieken, mensen met een burn-out en/of stress het leven weer puur te zien. Therapeutische fotografie werkt als therapie. U kunt daarbij helpen, steun Puur Zien via NL21INGB0006544911. Doneren kan ook via Paypal.

Bedankt!
Top